Mire számíthatsz?

A HELYSZÍN:

érdemes eldönteni, hogy kültéri vagy beltéri képeket szeretnél e. Ehhez és a helyszínhez érdemes igazítani az időpontot (napszakot), hogy a lehető legkedvezőbb fényviszonyok mellett történjen a fotózás.

A fotózás helyszíne, amennyiben a beltért választod egy otthonos lakás, mely segít, hogy ellazuljál. A portfóliómban látható képek többsége ezen a helyszínen készült.

A FOTÓZÁS IDŐTARTALMA:

a választott csomagtól függő (+ coaching ülés ideje igény szerint). 

ÖLTÖZÉK:

Érdemes több ruhával érkezned, hogy a képek változatosabbak legyenek, és meglássuk melyik hogy mutat a fotókon. Fontos, hogy olyat hozz, ami előnyösen áll rajtad és amit szeretsz, vagy izgalmas darabnak találsz, s amit szívesen viselsz, mert a cél hogy minél inkább jól érezd magad a bőrödben (ez átjön a fotókon is). A ruha választásakor kérdezd meg magadtól, hogy mi a célod a képekkel, mit szeretnél, mit sugalljanak rólad a fotók? Lazaságot, stílusosságot, eleganciát, vagy hivatalosságot? Barátoknak akarod megmutatni vagy önéletrajzhoz szánod?
Külső helyszín esetén a környezethez (annak hangulatához, színeihez) is kell az öltözékben igazodni, mert így lesz a végső kép esztétikus és harmonikus. Ennek megfelelő ruhát válassz hozzá. A logózott vagy feliratos darabokat viszont érdemes kerülni, mert általában elvonják a figyelmet a legfontosabbról:  rólad.
Mindezen felül frissen mosott haj + hölgyeknek diszkrét smink ajánlott.

A VÉGLEGES KÉPEK ELKÉSZÜLÉSÉNEK FOLYAMATA:

Általában (választott csomagtól függően) minimum 300 kép készül rólad (néha több – ez függ attól is, hogy használunk e vakut vagy sem, sorozatképek készítünk (pl mozgás megörökítéséhez) vagy sem, hány helyszínt járunk be stb). Ebből a fotózást követően felét-kétharmadát kiválogatom, és némi szerkesztést követően ezeket a képeket átküldöm neked, hogy kiválaszthasd a retusálandó képeket. (Egy linket kapsz melynek segítségével a képeket letöltheted.) Azért nem többet, mert azok nem feleltek meg bizonyos esztétikai követelményeknek, kevesebbet pedig azért nem, mert gyakori, hogy nem ugyanazokat a képeket látjuk a legjobbnak és számomra fontos, hogy a neked leginkább tetsző képek kerüljenek átadásra. Miután kiválasztottad a retusálandó képeket én az elkövetkezendő pár napban elkészítem a végleges képeket és elküldöm e-mailben (több mint 5 kép esetén linket kapsz a letöltéshez). Külön kérésre plusz díjazás ellenében CD-re is kiírom és postázom a képeket.

MELYIK KÉPEKET ÉRDEMES KIVÁLASZTANI RETUSÁLÁSRA?

Én olyat választanék, ami számomra fontos, kiemelt helyen fog szerepelni (pl weboldal címoldalán), sokan látják majd, egyszóval aminek a legprofibb benyomást kell keltenie, vagy amit szimplán a leginkább közszemélre akarok tenni (pl facebook profilkép). Szóval amit sokat szeretnél használni, nézegetni, amin tetszel magadnak, vagy az üzenet amit közvetít.

MIT JELENT A RETUSÁLÁS?

Szoktam változtatni a képkivágáson, elforgatom ha kell, kicsit világosítom, sötétítem a képet itt-ott, hogy az összhatás jobb legyen. Nagyobb bőrhibákat, kósza hajszálakat, esetlegesen kilógó ruhadarabok eltüntetem, a szemet világosítom. Ha van a képben látható és zavaró torzítás azt kiveszem. Vagyis sok apróság, ami hol itt hol ott szükséges. Egy képpel lehet nagyon sokat bíbelődni, de van, hogy alig kell hozzányúlni.